Bir Ege Evi Projesi İçMimar: Vahit Keleş Firma: VK Design

Herşey sıradan bir müteahhit işi projenin VK Design’ın gündemine girmesiyle başlıyor. Bitmiş bir işi yeniden şekillendirmek ve onu istediğiniz kıvamda yeniden tasarlamak herhalde işlerin en zoru olsa gerek. Yarım dönümlük bir bahçe içinde 250 metrelik 3 katlı bir evin Yunan adalarındaki evlerin kültürünü yansıtmasını düşleyerek, projede ilk adım Bodrum’un dört bir yanından toplanan taşlarla başlıyor. Evin önüne geldiğinizde sizi taş duvar ve ve merdivenler karşılıyor. Bahçeye taş bir totemle giriyoruz.

Gölgelenmek için taş kubbe, dinlenme ve güneşlenmek üzere tasarlanan dört sütunlu beton çardak, 70 -100 yıllık ağaçlarla yapılan pergola ve zeminden bir metre aşağıya inilerek yapılan Santorini tarzı oturma grubu oluşturulmuş.

Bina dış cephesi taş kaplama yapılarak bütünlük sağlanmış. Tasarımcı “Ege Evi” projesinde toprak tonları, doğal yeşil ve beyaz renkleri baz alarak uygulamaya geçmiş.
Villada altı oda ve bir salon bulunuyor. Odaların dördü yatak odası olarak kullanılırken bir tanesi Sinema ve TV salona diğeri ise dinlenme ve müzik dinleme odasına dönüştürülmüş.

Önceden çocuk odası olarak ayrılan bölüm evin sakinleri için giyinme ve banyo haline dönüştürülmüş. Birçok önemli projede görev alan ve pek çok projenin tasarım ve uygulamasını kendi ismiyle başarıyla bitiren Tasarımcı Vahit Keleş “Ege Evi” projesinde toprak tonları, doğal yeşil ve beyaz renkleri baz alarak uygulamaya geçmiş.Projenin nasıl geliştiğini şöyle anlatıyor:

“Girişe evin karakteristiğini belirleyecek taş bir totem inşa edildi. Karadenizden yüz elli yıllık meşe ağaçları getirtilip doğal yapıları bozulmadan, içindeki kurtları, çivileri ve çizikleriyle tavana monte edildi..

Tasarımda yöresel havanlar, hamur tekneleri, Mumcular ve Milas yörelerinden el dokuması çoğu deforme olmuş yani hayatlar yaşamış 50-100 yıllık kilimler kullanıldı.
İspanyol ham keten kumaşları, yüz-yüzelli yıllık mobilyaları yeniden tasarlayıp Bodrum’da ürettirdim.
Eski yıpranmış ağaçlarla, kabaralarla yeni objeler yaratıldı.

Eski testiler, değirmen taşları, heykeller evin dört bir yanında göreceğiniz otantik objeler.
Muğla Yatağan Güzelköy yöresinden bulduğum eski pencere kepenklerini kullanarak yeni sahipleriyle buluşturdum..

Ana salondaki TV ünitesi de gardroplar gibi betondan yapıldı. Beton ünitelerin üzerlerinde eski ağaçlar ve az önce bahsettiğim keten örtülerle doğal ambiyans oluşturuldu.

Aydınlatmada mandalin ağaç dalı ve keten sicimlerle kendi yaptığım aydınlatmaları kullandım. Amber tonu ışıklandırma ile ortama uygun bir ton elde edildi.
Perdelerde çuval bezi, raflarda doğal hasır sepetler kullanıldı.

Simav işi oyma taş lavabo banyoya, taş oyma kurnalar ise bahçeye yerleştirildi.

Aslında tüm parçaların tek tek ortaya çıkarılması ve yeni bir şey yaratılması hayli zaman alıcı ve yorucuydu.

Vahit Keleş

1986 Doğumlu Vahit Keleş, Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık bölümünden 2011’de mezun olmuş.

Bodrum Halikarnas Bar, Bodrum Golden Savoy Hotel, İstanbul Orkun Yatçılık, Bodrum Aksoy Sem Collection, Yalıkavak Saraya Otel (Aviatel Havacılık) gibi önemli projerlerde yer almış. Kurduğu VK Design firmasıyla İzbe Şarabevi, Bodrum Oasis, Akçam Koru sitesinde Ercan Can Uysal Villası, Sancak Villaları ve Ege Evi gibi projeleri başarıyla tasarlayıp, uygulamış.

Butik tasarım projeleri almak ve her iç mimarın düşlediği gibi sıradışı projeler üretip ses getirici eserler yaratmak istiyor.

VK Design

0533 719 9321
vahit@vkdesign.com.tr
www.vkdesign.com.tr

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.